Què és el programa – Metodologia

QUI SOM? 

El Programa Generació d’Idees fomenta l’esperit emprenedor, la cultura de la innovació i ajuda als investigadors i doctorands de tots els àmbits científics a trobar la millor aplicació a la seva recerca. Aquesta 8a edició del programa s’organitza conjuntament entre el Parc de Recerca UAB , la Universitat Autònoma de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

El programa combina la formació teòrica i pràctica per tal que els investigadors coneguin com transferir la seva tecnologia a la societat a partir d’una idea basada en la recerca que desenvolupen o provinent de reptes plantejats per altres actors del sector (empreses/administració i ciutadania). En aquesta edició el programa es centra en la generació d’idees en l’àmbit de l’economia circular

L’objectiu principal és fomentar sinergies entre agents del sector i potenciar projectes enfocats a generar nous models de consum i producció més sostenibles en aquest àmbit.

LA METODOLOGIA

metodologia

“Formació especialitzada en l’àmbit de l’Economia Circular per generar equips multidisciplinaris capaços d’oferir models innovadors de consum i producció més sostenibles.

Ho farem aplicant estratègies de co-creació, treballarem conjuntament empreses, universitat, administració i ciutadania, aplicarem tècniques d’ecodisseny, aprendrem a analitzar els cicles de vida dels productes i mostrarem eines econòmiques per fer viables les noves estratègies”.

El programa es desenvolupa en tres parts:

La primera part del programa consisteix en diferents sessions creatives i de co-creació per generar idees a partir dels reptes i problemàtiques dels actors implicats en el sector. En aquesta fase hi participaran agents de la 4hèlix (empresa, universitat, administració i ciutadania). L’objectiu d’aquesta primera fase és definir conjuntament projectes que responguin a necessitats reals de tots els sectors de la societat.

Un cop definida la idea els participants passen a la fase de formació, on professionals del sector els ajuden a validar. Paral·lelament tots els equips tindran un mentor assignat que farà seguiment del projecte.

Per últim, el programa celebra un concurs on s’escull el millor projecte. S’atorga un premi de 2500€ i 6 mesos d’incubació valorats en 1500€.

Descarrega’t el Programa 2018