Llista de Reptes

Al principi del programa farem un laboratori d’idees entre experts en l’àmbit de l’economia circular i participants per determinar quins són els projectes amb més potencial!

Els experts convidat aniran actualitzant aquesta llista de reptes i propostes per tenir-les en compte a l’hora de pensar un projecte.

Jordi Oliver, CEO d’Inèdit Innovació

Com vendre més venent menys? Pot la meva empresa augmentar els ingressos amb un menor consum de materials i/o productes? Quines eines necessito i com puc aplicar-les? Tradicionalment, per augmentar els ingressos ha estat necessari vendre més productes, el que condueix a un major consum d’energia i materials. I si fos possible desacoblar l’augment dels ingressos del consum d’energia, materials i / o productes? 

Javier Velasco, Founder & CEO de Lendi

Com convèncer a les empreses per dissenyar i produir productes que durin, fets amb elements que es puguin reutilitzar? Es aquest un model econòmicament viable per a les empreses? Com podria ser-ho?  Com convèncer als consumidors de la importància de comprar objectes de qualitat? 

Damián Martin, General manager Cooltra

Bateries de segona vida: quan ja no serveixen cerquem donar-lis un segon ús a instal·lacions aïllades o per donar suport a instal·lacions fotovoltàiques. Les motos també les aprofitem amb bateries noves que, per cert, hem dissenyat nosaltres mateixos i produim amb un partner a Taiwan.

David de los Santos, director de QHSE a Provitalgroup

Reutilització aigua depurada: Del nostre procés productiu tractem l’aigua industrial i obtenim aigua depurada. Actualment aquesta aigua la tirem directament al col·lector municipal. EL plantejament seria: com es pot reutilitzar l’aigua de manera fàcil i econòmica tenint en compte destins o utilitzacions possibles, dins o fora de l’empresa.

Residus menjador: Les empreses amb menjador no poden reciclar els residus assimilables a urbans. Com es poden gestionar els residus del menjador de les empreses ubicades en polígons de forma eficaç i econòmica?

Mobilitat: Com millorar la mobilitat dels treballadors de les empreses i reduir l’ús de vehicle privat. Les carreteres i autopistes cada dia estan més col·lapsades i la majoria de vehicles tenen un únic usuari. S’estan fent iniciatives com Busup (https://barberadelvalles.busup.com/), però com es pot fer per convèncer a la gent de la necessitat de fer aquest canvi mental a favor del medi ambient i que aquestes iniciatives tingui major acollida i major èxit?

Marta Escamilla, Leitat

Com podem seleccionar els recursos i les tecnologies de manera intel·ligent? Com podem fer el “canvi de xip”? Com es poden superar les barreres socials i culturals a través de la co-creació de nous serveis?

Un nou model de negoci és possible en el sector de l’edificació, on la funcionalitat i l’accés a l’habitatge és més important que la compra/propietat.